La tecnologia de streaming ha esdevingut una eina fonamental per a la producció d'esdeveniments i el lloguer audiovisual a l'era digital. Però què és exactament el streaming i com funciona?

El streaming és una tecnologia que permet la transmissió dàudio i vídeo en temps real a través dInternet. A diferència de la descàrrega de fitxers, el streaming permet que els usuaris accedeixin al contingut sense haver de descarregar-lo prèviament al dispositiu. En lloc d'això, les dades es transmeten de manera contínua des d'un servidor a través d'una connexió a Internet, cosa que permet que l'usuari pugui veure o escoltar el contingut en temps real sense interrupcions.

Aquesta tecnologia és molt útil per a la producció d'esdeveniments i lloguer audiovisual perquè permet transmetre en directe una conferència, un concert o qualsevol altre tipus d'esdeveniment en línia. D'aquesta manera, qualsevol persona arreu del món pot seguir l'esdeveniment en temps real sense haver de ser present físicament.

Però com es fa el streaming?

En essència, el procés de streaming implica tres elements principals: el servidor dorigen, la xarxa de distribució i el client. El servidor d'origen és l'encarregat d'enviar el contingut a la xarxa de distribució, que alhora s'encarrega de transmetre'l als clients que accedeixen al contingut. Els clients poden accedir al contingut mitjançant un navegador web o una aplicació dedicada.

La tecnologia de streaming és molt útil per a la producció desdeveniments en línia, la transmissió en directe i el lloguer dequips audiovisuals. A Media estem especialitzats en el lloguer d'equips de so i serveis tècnics audiovisuals per a streaming.

Quines eines de streaming hi ha actualment?

Els servidors o eines de streaming més coneguts i actuals, per al seu ús en conferències són els següents. T'expliquem els seus beneficis i mancances:

  • Zoom: és una de les plataformes de videoconferència més populars del món, i ofereix una àmplia gamma de funcions i característiques per fer conferències en línia. El seu benefici principal és la facilitat d'ús i la qualitat de la connexió. La principal carència és que la seva seguretat i privadesa han estat qüestionades en el passat.
  • Microsoft Teams: és una plataforma de col·laboració i comunicació empresarial que inclou funcions de videoconferència i reunions en línia. El seu principal benefici és la seva integració amb altres serveis de Microsoft, com ara Office 365. La principal carència és que no és tan popular com altres plataformes de videoconferència.
  • Google Meet: és una plataforma de videoconferència de Google que permet als usuaris fer reunions en línia i compartir pantalles. El seu benefici principal és que està integrat amb altres serveis de Google, com Gmail i Google Calendar. La principal mancança és que la qualitat de la vostra connexió pot ser inferior a altres plataformes de videoconferència.
  • Cisco Webex: és una plataforma de videoconferència i col·laboració empresarial que permet als usuaris fer reunions en línia, compartir pantalles i arxius, i col·laborar en temps real. El seu principal benefici és la seva seguretat i privadesa, així com la qualitat de la seva connexió. La principal carència és que pot ser costós per a les petites empreses.

L'ús d'aquests proveïdors de streaming requereix en molts casos un professional tècnic audiovisual. La infinitat d'aplicacions, eines i actualitzacions periòdiques fan que es necessiti una formació continuada. A més, la seva integració amb equips de so professionals té certa complexitat i requereix tècnic durant tot l'esdeveniment.

A Media som especialistes en esdeveniments de Streaming. Fa més de deu anys que hem vist néixer i créixer aquesta tecnologia, adaptant-nos en cada moment a les noves funcionalitats. Si tens un esdeveniment de streaming al cap, no dubtis a consultar-nos sense compromís.